Fett er i loven nei-mat uansett om det kommer fra et "rent" eller "urent" dyr.
5760568_s
Produkter som pølse er som oftes nei mat på grunn av grisekjøttet. Pølsene er også nei-mat på grunn av det høye innholdet av fett fra dyret. Også andre pølsetyper som oksepølser og kyllingpølser er nei mat på grunn av fettet som er blandet inn sammen med kjøttet.

Reglene Bibelens Gud ga Moses når det gjaldt fett:

«Tal til Israels barn og si: I skal ikke ete fett av okse eller får eller geit.» (3.Mos.7:23)
«Det skal være en evig lov for eder, fra slekt til slekt, hvor I så bor. Intet fett og intet blod skal I ete.» (3.Mos.3:17)
«Og alt fettet skal ofres, både halen og fettet som dekker innvollene,  og begge nyrene med det fett som er på dem, ved lendene, og den store leverlapp; den skal tas ut sammen med nyrene.
Og presten skal brenne det på alteret» (3.mos.7:3-5)

Forbudet mot animalsk fett, og da spesielt buk-fett, er spesielt. Dette fettet hvor talg produserers er meget mettet og usunt. Det er verdt å nevne at umettet fett fra fisk og vegetabilske oljer ikke er nevnt i reglene. Igjen viser Moseloven det samme som moderne medisinske råd hvor umettet fett fra vegetabilske oljer og fisk er det vi rådes til å spise fremfor det mettede animalske fettet.

Hovedpunkter fett:
Ikke noe animalsk fett skulle spises.
Ingen restriksjoner imot fisk og vegetarisk fett.

10351627_s
Pinnekjøtt, medisterpølse og jule-ribben er juletradisjoner i Norge som alle har masse fett i seg. Ifølge Bibelen er det nei-mat.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here