BLOD

«Og når nogen av Israels barn eller av de fremmede som bor iblandt dem, feller et vilt dyr eller en fugl som kan etes, da skal han la blodet renne ut og dekke det til med ord; for blodet er sjelen i alt kjøtt, fordi sjelen er i det; derfor sa jeg til Israels barn: I skal ikke ete blod av noget kjøtt, for blodet er sjelen i alt kjøtt; enhver som eter det, skal utryddes.» (3.Mos.17:13-14)

Blod har et høyt kolesterol innhold og derfor er det en god helse-skikk og ikke spise dette. Kjøtt holder seg også bedre om det først er blitt renset for blod. Det kan også være andre grunner vitenskapen ennå ikke har oppdaget. Det er viktig å merke seg at mange århundre gikk uten at mennesker eller vitensskap kunne bekrefte noe riktig i Moselovens matlover. Mye av kunnskapen når det gjelder både bakterier og parasitter er kommet i senere tid. Hele tiden viser Bibelen at den har ligget forut menneskers viten og ikke etter. Dette bør gjøre oss ydmyke og få oss til å tenke over at vi kanskje enda ligger etter i forståelse. Han som sto bak mat-lovene hevdet også å ha designet menneske kroppen, dyre kroppene og alt vi ser i naturen. Hvis vi tror dette er det klart at Hans viten overgår menneskenes viten på alle punkter.

 

twilight03

Mange filmer og serier i dag omhandler fantasi-skapningen vampyrer. Konseptet går ut på at vampyren lever evig ved å drikke menneske – eller dyreblod. Bibelens Gud påsto det motsatte, at spising eller drikking av blod skulle føre til døden.
Jøder og muslimer slakter dyrene sine på en måte som gjør at det meste blodet renner ut av dyret. I norge er det ofte mye blod i kjøttet i kjøttdiskene.

No comments yet.

Leave a Reply