I følge Bibelen ble jorden skapt på seks dager ved lydbølger fra Skaperens munn. Gud talte og det ble slik som han talte.  Det kristne folk er delt opp når det gjelder tolkningen av skapelsen. Noen blander sin tro på en Gud med evolusjons-teorier. Andre mener kanskje Gud brukte 6000 år fremfor 6 dager. Rekkefølgen på skapelsen avslører at det hevdes jorden virkelig ble skapt på seks dager. Den syvende dagen etter skapelsesuken skulle være hellig og til minne om skapelsen. Denne dagen skulle feires hver eneste uke. I tilegg har Gud skapt i en rekkefølge som indikerer kort tidsrom fra en dag til den neste. Ved å for eksempel skape naturen som er avhengig av fotosyntesen før Han skapte solen. Naturen er også avhengig av dyrelivet som blir skapt på dag 5 for å opprettholdes.

Dag 1: 

Da sa Gud: Det bli lys! Og det blev lys.  Og Gud så at lyset var godt, og Gud skilte lyset fra mørket. Og Gud kalte lyset dag, og mørket kalte han natt. Og det blev aften, og det blev morgen, første dag.

Dag 2:

Og Gud sa: Det bli en hvelving midt i vannene, og den skal skille vann fra vann. Og Gud gjorde hvelvingen og skilte vannet som er under hvelvingen, fra vannet som er over hvelvingen. Og det blev så.  Og Gud kalte hvelvingen himmel. Og det blev aften, og det blev morgen, annen dag.

Dag 3:

Og Gud sa: Vannet under himmelen samle sig til ett sted, og det tørre land komme til syne! Og det blev så.  Og Gud kalte det tørre land jord, og vannet som hadde samlet sig, kalte han hav. Og Gud så at det var godt.  Og Gud sa: Jorden bære frem gress, urter som sår sig, frukttrær som bærer frukt med deres frø i, på jorden, hvert efter sitt slag. Og det blev så.  Og jorden bar frem gress, urter som sår sig, hver efter sitt slag, og trær som bærer frukt med deres frø i, hvert efter sitt slag. Og Gud så at det var godt.  Og det blev aften, og det blev morgen, tredje dag.

Dag 4:

Og Gud sa: Det bli lys på himmelhvelvingen til å skille dagen fra natten! Og de skal være til tegn og fastsatte tider og dager og år.  Og de skal være til lys på himmelhvelvingen, til å lyse over jorden. Og det blev så.  Og Gud gjorde de to store lys, det største til å råde om dagen og det mindre til å råde om natten, og stjernene. Og Gud satte dem på himmelhvelvingen til å lyse over jorden  og til å råde om dagen og om natten og til å skille lyset fra mørket. Og Gud så at det var godt. Og det blev aften, og det blev morgen, fjerde dag.

Dag 5: 

Og Gud sa: Det vrimle av liv i vannet, og fugler flyve over jorden under himmelhvelvingen! Og Gud skapte de store sjødyr og alt levende som rører sig, som det vrimler av i vannet, hvert efter sitt slag, og alle vingede fugler, hver efter sitt slag. Og Gud så at det var godt. Og Gud velsignet dem og sa: Vær fruktbare og bli mange og opfyll vannet i havet, og fuglene skal bli tallrike på jorden! Og det blev aften, og det blev morgen, femte dag.

Dag 6:

Og Gud sa: Jorden la fremgå levende vesener, hvert efter sitt slag, fe, kryp og ville dyr, hvert efter sitt slag! Og det blev så.  Og Gud gjorde de ville dyr, hvert efter sitt slag, og feet efter sitt slag og alt jordens kryp, hvert efter sitt slag. Og Gud så at det var godt.  Og Gud sa: La oss gjøre mennesker i vårt billede, efter vår lignelse, og de skal råde over fiskene i havet og over fuglene under himmelen og over feet og over all jorden og over alt kryp som rører sig på jorden. Og Gud skapte mennesket i sitt billede, i Guds billede skapte han det; til mann og kvinne skapte han dem. Og Gud velsignet dem og sa til dem: Vær fruktbare og bli mange og opfyll jorden og legg den under eder, og råd over fiskene i havet og over fuglene under himmelen og over hvert dyr som rører sig på jorden! Og Gud sa: Se, jeg gir eder alle urter som sår sig, alle som finnes på jorden, og alle trær med frukt som sår sig; de skal være til føde for eder. Og alle dyr på jorden og alle fugler under himmelen og alt som rører sig på jorden, alt som det er livsånde i, gir jeg alle grønne urter å ete. Og det blev så. Og Gud så på alt det han hadde gjort, og se, det var såre godt. Og det blev aften, og det blev morgen, sjette dag.

Dag 7:

Så blev himmelen og jorden med hele sin hær fullendt.  Og Gud fullendte på den syvende dag det verk som han hadde gjort, og han hvilte på den syvende dag fra all den gjerning som han hadde gjort.  Og Gud velsignet den syvende dag og helliget den; for på den hvilte han fra all sin gjerning, den som Gud gjorde da han skapte.

_______________________________________________________________________

30 COMMENTS

  1. This is the worst religious article I have ever read. Fuck you and this piece of shit article. I was so fucking bored when I was reading this piece of shit of a article.

  2. Først , takk for fin web side ! Før jeg begynte lese Bibelen som 25 åring , hadde jeg mange spørsmål om livet og døden. Er takknemlig Bibelen gir svar på alt dette. Er så takknemlig jeg kjenner Han som har skapt oss og gir oss liv hver dag. Han er en god , kjærlig Far , som alltid holder hånden min og leder meg til det som er det beste for meg. Han elsker alle mennekser og lengter etter et nært fohold med oss alle <3

  3. Jeg har lest dette, og det er fantastisk! Det er så interessant og jeg tror at det hjelper mange folk til å øve til prøver og forskjellige ting. Det er så barnslig å si sånne upassende ting! Få dere et liv!

  4. kan ikke si at jeg er kristen, eller tror på dette. men det er bra at det er noen som har satt opp denne siden til de som har LYST til å lese det. og til dere som ikke liker denne siden: hvorfor skrive hvor mye dere hater denne siden? dere kaster vekk tiden deres.

  5. With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My blog has a lot of completely unique content I’ve either authored myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any solutions to help protect against content from being ripped off? I’d definitely appreciate it.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here