Site icon BibelMuseum

SVOVEL

svovel

HVOR KOM SVOVELKULENE FRA?

Det ekstremt rene svovelet fra Gomorra. 95%
Svovelet sitter overalt i aske-formasjonene.

Man skulle tro at om det sto en kreativ fantasifull mann fra århundrene før Kristus bak historien om Sodoma og Gomorra så ville han droppet de nøye beskrivelsene. For i historien får vi vite noe som i teorien ikke skal skje. Et svovel-regn fra himmelen som går over minst fire byer. Forfatteren bak historien gir ikke en vag beskrivelse slik som feks historien om det forsvunnede Atlantis. Forfatteren forteller nøyaktig hvem områder byene lå i og hvordan svovel, salt og aske skulle ligge igjen som bevis for at det skjedde. På den måten kan hvem som helst, på den tiden det ble skrevet og nå, gå dit forfatteren sier byene lå og skjekke. Er det svovel fra himmelen?

Ved dødehavet finner man flere områder med svovelkuler strødd rundt i rester som tilsvarer det man ender opp med hvis man brenner svovel og kalkstein sammen. Kalkstein var vanlig materiale å bygge byer av på denne tiden.

Det ligger ingen vulkan i nærheten som svovelkulene kunne kommet fra. Og hadde det vært ville det likevel ikke forklart at det kun er svovelkuler i de hvite-askelignende strukturene og ikke i områdene rundt før man kommer til neste askelignende område.
I tilegg er ikke dette vanlig vulkansk svovel. Analyser viser at disse svovelkulene er 98% rent svovel mens vanlig vulkan svovel er kun rund 38 %. Hvor kom svovelet fra? Hvorfor traff det kun i visse områder?
Den eneste historiske forklaringen som finnes på dette fenomenet er den som er nedtegnet i Bibelen. Og hvis det var en naturlig forklaring på hvorfor det skulle ha regnet svovelkuler over disse områdene, ville vi ikke sett det skje igjen andre områder i senere tider slik at det også kunne forklares?

Svovelkulene i Sodoma og Gomorra vitner om at en av de ‘unaturlige’ historiene i Bibelen faktisk har skjedd.

(R.T)

Les mer om restene etter byene i bibel museums artikkel: Sodoma og Gomorra

Exit mobile version