Skapelsen

I følge Bibelen ble jorden skapt på seks dager ved lydbølger fra Skaperens munn. Gud talte og det ble slik som han talte.  Det kristne folk er delt opp når det gjelder tolkningen av skapelsen. Noen blander sin tro på en Gud med evolusjons-teorier. Andre mener kanskje Gud brukte 6000 år fremfor 6 dager. Rekkefølgen på skapelsen avslører at det hevdes jorden virkelig ble skapt på seks dager. Den syvende dagen etter skapelsesuken skulle være hellig og til minne om skapelsen. Denne dagen skulle feires hver eneste uke. I tilegg har Gud skapt i en rekkefølge som indikerer kort tidsrom fra en dag til den neste. Ved å for eksempel skape naturen som er avhengig av fotosyntesen før Han skapte solen. Naturen er også avhengig av dyrelivet som blir skapt på dag 5 for å opprettholdes.

Dag 1: 

Da sa Gud: Det bli lys! Og det blev lys.  Og Gud så at lyset var godt, og Gud skilte lyset fra mørket. Og Gud kalte lyset dag, og mørket kalte han natt. Og det blev aften, og det blev morgen, første dag.

Dag 2:

Og Gud sa: Det bli en hvelving midt i vannene, og den skal skille vann fra vann. Og Gud gjorde hvelvingen og skilte vannet som er under hvelvingen, fra vannet som er over hvelvingen. Og det blev så.  Og Gud kalte hvelvingen himmel. Og det blev aften, og det blev morgen, annen dag.

Dag 3:

Og Gud sa: Vannet under himmelen samle sig til ett sted, og det tørre land komme til syne! Og det blev så.  Og Gud kalte det tørre land jord, og vannet som hadde samlet sig, kalte han hav. Og Gud så at det var godt.  Og Gud sa: Jorden bære frem gress, urter som sår sig, frukttrær som bærer frukt med deres frø i, på jorden, hvert efter sitt slag. Og det blev så.  Og jorden bar frem gress, urter som sår sig, hver efter sitt slag, og trær som bærer frukt med deres frø i, hvert efter sitt slag. Og Gud så at det var godt.  Og det blev aften, og det blev morgen, tredje dag.

Dag 4:

Og Gud sa: Det bli lys på himmelhvelvingen til å skille dagen fra natten! Og de skal være til tegn og fastsatte tider og dager og år.  Og de skal være til lys på himmelhvelvingen, til å lyse over jorden. Og det blev så.  Og Gud gjorde de to store lys, det største til å råde om dagen og det mindre til å råde om natten, og stjernene. Og Gud satte dem på himmelhvelvingen til å lyse over jorden  og til å råde om dagen og om natten og til å skille lyset fra mørket. Og Gud så at det var godt. Og det blev aften, og det blev morgen, fjerde dag.

Dag 5: 

Og Gud sa: Det vrimle av liv i vannet, og fugler flyve over jorden under himmelhvelvingen! Og Gud skapte de store sjødyr og alt levende som rører sig, som det vrimler av i vannet, hvert efter sitt slag, og alle vingede fugler, hver efter sitt slag. Og Gud så at det var godt. Og Gud velsignet dem og sa: Vær fruktbare og bli mange og opfyll vannet i havet, og fuglene skal bli tallrike på jorden! Og det blev aften, og det blev morgen, femte dag.

Dag 6:

Og Gud sa: Jorden la fremgå levende vesener, hvert efter sitt slag, fe, kryp og ville dyr, hvert efter sitt slag! Og det blev så.  Og Gud gjorde de ville dyr, hvert efter sitt slag, og feet efter sitt slag og alt jordens kryp, hvert efter sitt slag. Og Gud så at det var godt.  Og Gud sa: La oss gjøre mennesker i vårt billede, efter vår lignelse, og de skal råde over fiskene i havet og over fuglene under himmelen og over feet og over all jorden og over alt kryp som rører sig på jorden. Og Gud skapte mennesket i sitt billede, i Guds billede skapte han det; til mann og kvinne skapte han dem. Og Gud velsignet dem og sa til dem: Vær fruktbare og bli mange og opfyll jorden og legg den under eder, og råd over fiskene i havet og over fuglene under himmelen og over hvert dyr som rører sig på jorden! Og Gud sa: Se, jeg gir eder alle urter som sår sig, alle som finnes på jorden, og alle trær med frukt som sår sig; de skal være til føde for eder. Og alle dyr på jorden og alle fugler under himmelen og alt som rører sig på jorden, alt som det er livsånde i, gir jeg alle grønne urter å ete. Og det blev så. Og Gud så på alt det han hadde gjort, og se, det var såre godt. Og det blev aften, og det blev morgen, sjette dag.

Dag 7:

Så blev himmelen og jorden med hele sin hær fullendt.  Og Gud fullendte på den syvende dag det verk som han hadde gjort, og han hvilte på den syvende dag fra all den gjerning som han hadde gjort.  Og Gud velsignet den syvende dag og helliget den; for på den hvilte han fra all sin gjerning, den som Gud gjorde da han skapte.

_______________________________________________________________________

 

30 Responses to “Skapelsen”

 1. Fannar
  April 18, 2015 at 12:18 pm #

  This is the worst religious article I have ever read. Fuck you and this piece of shit article. I was so fucking bored when I was reading this piece of shit of a article.

  • Sokrated
   November 13, 2017 at 2:05 pm #

   Ikke det beste. Halshøgg meg nåå!!!

 2. SATAN!!!
  January 18, 2016 at 9:49 am #

  Elsker bibelen

  • JESUS!!
   December 2, 2016 at 7:54 am #

   Jeg bannlyser deg satan . Kom deg vekk fra mitt rike ! ;))

 3. Thomas
  February 29, 2016 at 10:15 am #

  Jeg elsker denne historien

  • Thomas
   January 30, 2017 at 10:11 am #

   GAY

 4. Øyvind
  November 5, 2016 at 6:10 am #

  Linje 10, siste ord skrives “hver”.

  • admin
   March 9, 2017 at 4:05 pm #

   Ja da er det rettet. Takk for det 🙂

   • Grevling
    January 15, 2018 at 6:14 pm #

    Er det skrivefeil eller menngen på dag 2? du suger

 5. Ya mama
  January 31, 2017 at 11:40 am #

  adad

 6. Diana Tesfamicheal Semere
  February 14, 2017 at 6:15 pm #

  Jeg elsker levende ord- Bibelen (Guds ord). Takk til Gud for at han viser oss veien gjennom Guds ord.

 7. Diana Tesfamicheal Semere
  February 14, 2017 at 6:17 pm #

  Jeg elsker levende Guds-ord (Bibelen). Takk til Gud for at Gud viser oss veien gjennom Guds ord.

 8. Judas
  February 21, 2017 at 10:12 am #

  haha morsomt

 9. Fuck Gud og Jesus
  March 9, 2017 at 11:15 am #

  Maria er veldig deilig

 10. Fuck Gud og Jesus2
  March 9, 2017 at 11:16 am #

  Jesus går på vann like sannsynlig så at et dyr kan fly

  • admin
   March 9, 2017 at 4:03 pm #

   Vel, fugler er faktisk et dyr så…

 11. Eva Steen
  March 9, 2017 at 6:13 pm #

  Først , takk for fin web side ! Før jeg begynte lese Bibelen som 25 åring , hadde jeg mange spørsmål om livet og døden. Er takknemlig Bibelen gir svar på alt dette. Er så takknemlig jeg kjenner Han som har skapt oss og gir oss liv hver dag. Han er en god , kjærlig Far , som alltid holder hånden min og leder meg til det som er det beste for meg. Han elsker alle mennekser og lengter etter et nært fohold med oss alle <3

 12. *Anonym*
  September 21, 2017 at 4:39 pm #

  Jeg har lest dette, og det er fantastisk! Det er så interessant og jeg tror at det hjelper mange folk til å øve til prøver og forskjellige ting. Det er så barnslig å si sånne upassende ting! Få dere et liv!

 13. me
  November 15, 2017 at 9:43 am #

  kan ikke si at jeg er kristen, eller tror på dette. men det er bra at det er noen som har satt opp denne siden til de som har LYST til å lese det. og til dere som ikke liker denne siden: hvorfor skrive hvor mye dere hater denne siden? dere kaster vekk tiden deres.

  • Name
   January 22, 2018 at 1:09 pm #

   jeg hvet ikke hva jeg skal si

  • Grammar cop nr 1020
   May 28, 2018 at 7:14 am #

   Kaster bort ikke kaster vekk

   Jeg kaster bort tiden min
   Ikke jeg kaster vekk tiden min

  • Grammar cop nr. 42069
   May 28, 2018 at 7:16 am #

   Det er kaster bort ikke kaster vekk

   Jeg kaster bort tiden min når jeg kommenterer dette

   Ikke jeg kaster vekk tiden min når jeg kommenterer dette

 14. ET hemmelig navn
  January 22, 2018 at 1:07 pm #

  Jeg vet ikke hva jeg skal si…

 15. Fuck Gud og Jesus4
  January 24, 2018 at 10:34 am #

  og jeg er en jøde

  • Hitler
   January 25, 2018 at 12:27 pm #

   det her er grunnen til at jeg gjorde hva jeg gjorde…

 16. Fuck Gud og Jesus5
  January 24, 2018 at 10:35 am #

  hvis dere vil kan dere bli jøder, for det er ganske bra 😉

 17. Gay69420 Roblox
  January 24, 2018 at 10:40 am #

  I stream roblox for a livin

 18. Hitler
  January 25, 2018 at 12:23 pm #

  i did nothing worng, look at all these jews..

 19. KAYSWELL
  August 19, 2018 at 4:30 pm #

  With havin so much content do you ever run into any problems of plagorism or copyright violation? My blog has a lot of completely unique content I’ve either authored myself or outsourced but it looks like a lot of it is popping it up all over the web without my permission. Do you know any solutions to help protect against content from being ripped off? I’d definitely appreciate it.

Leave a Reply