Bildet viser blodpudding. Bibelens Gud sier det er umoralskt og respektløst å spise blod.

«Og når nogen av Israels barn eller av de fremmede som bor iblandt dem, feller et vilt dyr eller en fugl som kan etes, da skal han la blodet renne ut og dekke det til med ord; for blodet er sjelen i alt kjøtt, fordi sjelen er i det; derfor sa jeg til Israels barn: I skal ikke ete blod av noget kjøtt, for blodet er sjelen i alt kjøtt; enhver som eter det, skal utryddes.» (3.Mos.17:13-14)

Blod har et høyt kolesterol innhold og derfor er det en god helse-skikk og ikke spise dette. Kjøtt holder seg også bedre om det først er blitt renset for blod. Det kan også være andre grunner vitenskapen ennå ikke har oppdaget. Mulig er det også en etisk grunn bak forbudet.
En av grunnene Gud ikke ville de skulle spise blod står i versene foran: “For en skapnings liv er i blodet, og jeg har gitt dere blodet på alteret til soning for dere. Blodet soner fordi livet er i det.” (3.Mos.17:11).

Opprinnelig var det ikke meningen mennesker skulle spise kjøtt eller ta liv, men vi ser Gud tillater det etter vannflommen. Likevel skulle alle dyr respekteres og behandles med verdighet til tross for at de ble brukt til mat. Dette viser seg i blant annet budet mot å koke en kalv i morens melk. Dette kan ikke dreie seg om helse men må handle om etikk. Ved å ikke bry seg om livet som blir tatt kan det igjen påvirke menneskets evne til empati og forstå konseptet bak at noe uskyldig må dø for å gi dem liv. Dette spilles det videre på ved at Kristus identifiserer seg med “lammet som ble slaktet” for å gi mennesker liv. Vårt liv er verdsatt over dyrenes. Jesus ga også sitt liv for å gi oss liv. Gud ber oss om å vise både Jesus og dyrene respekt tilbake. En del av gevinsten vi får ved å respektere dette budet er at vi lærer å respektere alt liv.

twilight03

Mange filmer og serier i dag omhandler fantasi-skapningen vampyrer. Konseptet går ut på at vampyren lever evig ved å drikke menneske – eller dyreblod. Bibelens Gud påsto det motsatte, at spising eller drikking av blod skulle føre til døden.
Jøder og muslimer slakter dyrene sine på en måte som gjør at det meste blodet renner ut av dyret. I norge er det ofte mye blod i kjøttet i kjøttdiskene og det var en tradisjon tidligere å spise blodpudding.

Bilde 2: Fra Netflix sin populære serie ‘Wednesday” hvor heltinnen skal vise tøffhet ved å spise grise blod og blir skuffet når det ikke er ekte blod.
Wednesday 1x04 - Bloody Prom Dance Scene (1080p) - YouTube

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here